Ansamblul Le Tendre Amour, în concert la Festivalul de Muzică Veche de la Timișoara, ediţia a XII-a - mklasica :: muzica clasică în România 

ARTICOL MUZICĂ CLASICĂ

Ansamblul Le Tendre Amour, în concert la Festivalul de Muzică Veche de la Timișoara, ediţia a XII-a
Una dintre principalele atracții ale Festivalului de Muzică Veche Timișoara 2017, ediţia a XII-a, este concertul celor de la Le Tendre Amour, un ansamblu spaniol de muzică care a explorat frumusețea muzicii vechi până în punctul în care s-a îndrăgostit ireversibil de ea. Concertul, care va avea loc pe 25 septembrie, ora 20, la Biserica Evanghelică Lutherană din Timișoara, este prezentat publicului de Roca, lider mondial în industria obiectelor sanitare și a mobilierului de baie, cu sediul central în Spania.

Concertul susținut de ansamblul Le Tendre Amour reprezintă un omagiu adus marelui compozitor și violonist italian Giovanni Battista Pergolesi, deoarece anul acesta se împlinesc trei secole de la nașterea acestuia. Astfel, grupul va interpreta faimoasa operă buffa a compozitorului, La Serva Padrona.

Creat în 2002, grupul spaniol se descrie prin plăcerea de a interpreta muzica sfârșitului de secolul XVII și XVIII într-un mod inovator, menit să inspire publicul contemporan. Caracterizate de creativitate, originalitate și personalitate, concertele și spectacolele produse de ansamblul Le Tendre Amour au surprins scena muzicii vechi și au creat un stil care încântă publicul din întreaga lume. De la operă de cameră de origine spaniolă, la teatru realizat în maniera lui Shakespeare sau spectacole în stil baroc, producțiile ansamblului Le Tendre Amour transformă obișnuitul în extraordinar și atrag publicul într-o lume dominată de frumusețe.

Luându-și numele de la o temă foarte răspândită în epoca lui Louis al XIV-lea, Le Tendre Amour este un ansamblu dinamic de muzicieni pe care i-a adus împreună pasiunea pentru interpretarea muzicii secolelor al XVII-lea și al XVII-lea într-un mod care să inspire publicul de azi. Ansamblul, dirijat și condus de Katy Elkin și Esteban Mazer, își are originile în Barcelona, dar membrii săi provin din mai multe colțuri ale lumii: Franța, Italia, Cuba, Argentina, Belgia, Suedia, Brazilia, Statele Unite ale Americii și bineînțeles Spania, insistând încă de la început asupra unui repertoriu care să cuprindă programe deosebite, cu scopul de a satisface publicul de toate vârstele. Ansamblul susține sute de concerte în întreaga Europă, în cele mai prestigioase festivaluri de muzică veche.

Concertul este susținut de Roca, o companie dedicată proiectării, producției și comercializării de obiecte sanitare și mobilier de baie. În 2017, Roca aniversează 100 de ani de la lansarea sa pe piață, în Barcelona, Spania. Cu o prezență solidă în peste 170 de țări, compania susține talente în cultură și design de peste tot în lume.

După ce a fost partener al expoziției Art Safari din București, în luna mai a acestui an, Roca a decis să susțină un alt proiect cultural din România, de data aceasta din sfera muzicii – Festivalul de Muzică Veche din Timișoara –, pentru a oferi publicului românesc oportunitatea de a se bucura de punerea în scenă a spectacolelor de muzică veche ale ansamblului spaniol Le Tendre Amour.

PROGRAM FESTIVALUL DE MUZICĂ VECHE TIMIŞOARA 2017

Stabat Mater – LE POÈME HARMONIQUE
22 Septembrie 2017, ora 20
Domul Romano-Catolic, P-ţa Unirii
Timișoara

La Serva Padrona – LE TENDRE AMOUR
25 Septembrie 2017, ora 20
Biserica Evanghelică Lutherană Timișoara (Punctele Cardinale)
Timișoara

La musica fra due mari – ACCADEMIA BIZANTINA
29 Septembrie 2017, ora 20
Biserica Evanghelică Lutherană Timișoara (Punctele Cardinale)
Timișoara

Orpheus In The Underworld – LE PROJET "PRÈS DE VOTRE OREILLE"
2 Octombrie 2017, ora 20
Biserica Evanghelică Lutherană Timișoara (Punctele Cardinale)
Timișoara

Sonate a tre – L'ACHÉRON
5 Octombrie 2017, ora 20
Biserica Evanghelică Lutherană Timișoara (Punctele Cardinale)
Timișoara

Concerti per molti strumenti in Dresden – IL CONVITO
12 Octombrie 2017, ora 20
Biserica Evanghelică Lutherană Timișoara (Punctele Cardinale)
Timișoara

Just Händel – ARSENALE SONORO
16 Octombrie 2017, ora 20
Biserica Evanghelică Lutherană Timișoara (Punctele Cardinale)
Timișoara

The Venetian Cello – MIDNIGHT GARDEN
17 Octombrie 2017, ora 20
Biserica Evanghelică Lutherană Timișoara (Punctele Cardinale)
Timișoara


Autor:Citiţi şi alte articole muzică clasică

stiri icon

Ştiri muzică clasică


Cel mai nou proiect al ansamblului Imago Mundi, „Isvor. Constantin Brâncuși” ajunge sâmbătă, 21 octombrie, orele 19.00 la Centrul Multicultural și Educațional Săcele și duminică, 22 octombrie, orele 19:00, la Sala Aula Magna a Universității Transilvania Brașov. Turneul Național Imago Mundi 2017, se desfășoară în perioada 14 octombrie - 2 noiembrie și cuprinde 10 orașe: București, Săcele, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, Sfântu Gheorghe, Câmpina, Deva, Sibiu, Alba Iulia.
2017-10-20

Marţi, 24 octombrie, ora 18, în sala de spectacole „Eusebiu Ştefănescu” a Cercul Militar Naţional - Bucureşti, va avea loc al treilea concert din turneul de lansare a CD-ului „Twenty Shades of Music”, ai cărui protagonişti sunt doi dintre cei mai apreciaţi și activi muzicieni români: flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare.
2017-10-18

Tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani sunt invitați de Institutul Cultural Român şi ARTEXIM să participe la selecţia anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO). Audițiile vor avea loc pe 11 noiembrie 2017 la Bucureşti. Termenul limită pentru înscriere este 29 octombrie 2017.
2017-10-03

Citiţi şi alte ştiri muzică clasică

concerte icon

Concerte muzică clasică


Eveniment: Concert pentru copii - TMC
Unde: Cluj-Napoca, Colegiul Academic
Când:


Eveniment: Recital de pian - Alberta Alexandrescu
Unde: Targu Mures, Palatul Culturii
Când:


Eveniment: Recital cameral – Cvartetul Transilvan - TMC
Unde: Cluj-Napoca, Sala Studio a Academiei de Muzică Gheorghe Dima
Când:


Vizualizaţi toată agenda de concerte muzică clasică