Filarmonica de Stat Sibiu invitată la cel mai mare festival de muzică din Ankara - mklasica :: muzica clasică în România 
mklasica
MKLASICA
UN PROIECT MKLASICA MELOS
CLASIC E MODERN


ARTICOL MUZICĂ CLASICĂ

Filarmonica de Stat Sibiu invitată la cel mai mare festival de muzică din Ankara
Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu a fost invitată să închidă cea de-a 35-a ediție a festivalului ”Ankara International Music Festival”, cel mai important eveniment muzical din Turcia. Ansamblul sibian este inclus în programul festivalului alături de alte companii de renume de pe întreg mapamondul, printre care Orchestra de Cameră ”Franz Liszt” (Ungaria) sau Georgia State Ballet "Sukhishvili".

Orchestra sibiană, condusă de dirijorul Constantin Grigore, va susține concertul simfonic de la Ankara joi, 26 aprilie la MEB Sura Hall și îl va avea ca invitat pe violonistul Gabriel Croitoru. Programul concertului va cuprinde ”Rapsodia Română nr.1, în La major, op. 11” de George Enescu, Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia a 9-a ”Din lumea nouă” de Antonín Dvořák.

Gabriel Croitoru va cânta pe vioara care a aparținut marelui compozitor român George Enescu. Cunoscută și sub numele de "Catedrala", pentru acordurile sale impunătoare – vioara datează din 1731 și poartă semnătura lui Giuseppe Antonio Guarnieri (del Gesu), unul dintre cei mai notorii lutieri cremonezi. Vioara a fost cumpărată de George Enescu, din fonduri proprii, marele compozitor și violonist român preferând instrumentul Guarnieri, unui Stradivarius.

Concertul de la Ankara este o premieră pentru Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu fiind primul concert susținut în Turcia, acesta deschizând seria evenimentelor organizate de Filarmonica de Stat Sibiu dedicate aniversării Centenarului.

Publicul sibian va putea asculta programul concertului la Sala Thalia, cu o săptămână mai devreme, respectiv joi, 19 aprilie 2018, cu începere de la ora 19.

Pagina web a festivalului: www.ankarafestival.com
Pagina web a Filarmonicii de Stat Sibiu: www.filarmonicasibiu.ro


Autor:Citiţi şi alte articole muzică clasică

stiri icon

Ştiri muzică clasică


Transilvania Film aduce în cinematografele din România începând cu 20 iulie noul documentar al regizorului Tom Volf - „Maria By Callas”, ce a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Roma, ajungând şi la cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.
2018-07-06

Stagiunea Vară Magică 2018, aflată în acest an la a șaptea ediție, va începe în data de 11 iulie, cu o punere în scenă grandioasă, susținută de Orchestra “Violoncellissimo 100”, care va concerta sub bagheta celebrului dirijor Cristian Mandeal. Stagiunea propune 12 concerte ce se vor desfășura până pe 29 august a.c. la Ateneul Român.
2018-06-25

Citiţi şi alte ştiri muzică clasică

concerte icon

Concerte muzică clasică


Eveniment: Summer Concert in the Church
Unde: Sinaia, Biserica Catolică
Când:


Eveniment: Seri de vară cu muzică de orgă
Unde: Miercurea Nirajului, Biserica Reformata Sântandrei
Când:


Eveniment: Gala Concert - Summer Music Academy Sinaia
Unde: Sinaia, Hotel Mara
Când:


Vizualizaţi toată agenda de concerte muzică clasică