Întâlnire cu Horia Mihail duminică, 15 aprilie – pe scena Sălii Patria din Brașov - mklasica :: muzica clasică în România 
mklasica
MKLASICA
UN PROIECT MKLASICA MELOS
CLASIC E MODERN


ARTICOL MUZICĂ CLASICĂ

Întâlnire cu Horia Mihail duminică, 15 aprilie – pe scena Sălii Patria din Brașov
Prima parte a turneului Pianul Călător 2018 își atinge punctul culminant duminică, pe 15 aprilie, la ora 19 – pe scena Sălii Patria din Brașov.

„Momentul 1918 este crucial pentru dezvoltarea României ca un stat național unitar, poate cel mai important eveniment din istoria națiunii noastre. Tunerul Pianul Călător din acest an este de fapt un îndemn la „unire”, la uniunea într-o sală de spectacol a spiritelor celor prezenți, indiferent de nivelul de educație, credință religioasă, opțiuni politice, orientare sexuală, ș.a.m.d.” Horia Mihail

Pianul Călător ediția a opta marchează 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, prilej cu care Horia Mihail a pregătit o suită de piese celebre de Mozart, Beethoven, Schumann şi George Enescu.

Program muzical
W. A. Mozart: Sonata nr. 11 în la major, KV 331/300i, Alla turca
L. van Beethoven: Sonata nr. 14, op. 27 nr. 2 în do diez minor – Sonata lunii
R. Schumann: Kinderszenen, op. 15
G. Enescu: Rapsodia I (prelucrare de G. Enescu)

Mai multe informații descoperiți pe pagina de Facebook a turneului - Eveniment Pianul Călător 2018
și pe website-ul www.pianulcalator.ro


Autor:Citiţi şi alte articole muzică clasică

stiri icon

Ştiri muzică clasică


În perioada 28 - 30 martie va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente academice ale anului: Conferința European Platform for Artistic Research in Music (EPARM). Aceasta este găzduită de Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și organizată în parteneriat cu Association Européenne des Conservatoires, Académies de Musique et Musikhochschulen din Bruxelles (AEC). Pe parcursul celor 3 zile dedicate evenimentului sunt așteptați să participe numeroși artiști interpreți și cercetători, exponenți ai instituțiilor de profil din Europa.
2019-03-21

În perioada 31 martie – 8 aprilie 2019, doi dintre cei mai importanţi şi apreciaţi muzicieni români, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare, vor desfăşura un turneu inedit intitulat „Românesc 100%”.
2019-03-19

Citiţi şi alte ştiri muzică clasică

concerte icon

Concerte muzică clasică


Eveniment: Concert simfonic - 100% Mozart
Unde: București, Sala Radio
Când:


Eveniment: Concert simfonic
Unde: Satu Mare, Sala Filarmonicii
Când:


Eveniment: Concert vocal simfonic
Unde: Arad, Sala Palatului Cultural
Când:


Vizualizaţi toată agenda de concerte muzică clasică