Asociația Culturală Kitharalogos lansează Bursa Kitharalogos - mklasica :: muzica clasică în România 
mklasica
MKLASICA
UN PROIECT MKLASICA MELOS
CLASIC E MODERN


ARTICOL MUZICĂ CLASICĂ

Asociația Culturală Kitharalogos lansează Bursa Kitharalogos
Asociația Culturală Kitharalogos lansează Bursa Kitharalogos, al cărei scop este promovarea muzicii româneşti contemporane şi sprijinirea tinerilor interpreţi români care se pregătesc de o carieră muzicală.

Aceasta se va desfăşura sub forma unui concurs online şi se adresează tuturor chitariştilor români născuţi după 1.01.1993: perioada de desfăşurare este 15 aprilie-15 octombrie 2018. Valoarea bursei este de 2500 RON brut, donaţie făcută de chitaristul Pablo Marquez asociaţiei, cu ocazia concertului desfăşurat la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional „Serile de chitară”.

Programul trebuie să conțină o lucrare scrisă de un compozitor român pentru proiectul „Musica...” din cadrul Festivalului Internaţional „Serile de chitară” (a se vedea lista de mai jos) şi o altă lucrare la alegere, cu durata de 3-7 minute, care vor fi postate online pe pagina de youtube a asociaţiei.

Juriul, alcătuit din personalităţi ale vieţii muzicale româneşti, este format din: prof. univ. dr. Constantin Andrei (Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca), conf. univ. dr. Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu (Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti), lector univ. dr. Daniel Dragomirescu (Universitatea de Arte „George Enescu”, Iaşi), lector univ. dr. Gabriel Mălăncioiu (Facultatea de Muzică, Universitatea de Vest, Timişoara), lector univ. dr. Gabriel Almaşi (Facultatea de Muzică, Universitatea de Vest, Timişoara).

În urma jurizării, înregistrările primilor 3 clasaţi vor fi trimise către Pablo Marquez, chitarist concertist şi profesor la Musik-Akademie of Basel, cel care a donat banii pentru această bursă, care va decide câştigătorul concursului.

Pentru cei interesați (fie că se înscriu în concurs sau doresc doar, într-o primă fază, să vadă partiturile), lucrările compozitorilor români pot fi trimise prin email scriind la adresa kithara.logos@gmail.com.

Lista de lucrări este următoarea:
Dan Dediu – Zaira sau Zemrude (din ciclul „Oraşele invizibile”)
Carmen Cârneci – Origami Orientalis
Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu – La voce della luna sau două lucrări din ciclul „Oraşele invizibile” (Laudomia, Pentesilea, Perinzia)
Gabriel Almaşi – Suspin
Gabriel Mălăncioiu – Badriya sau Campus Stellae
Sebastian Androne – Improvisation

Pentru mai multe detalii şi regulamentul complet, vă rugăm să accesaţi: http://www.costinsoare.com/bursa-kitharalogos/


Autor:Citiţi şi alte articole muzică clasică

stiri icon

Ştiri muzică clasică


Transilvania Film aduce în cinematografele din România începând cu 20 iulie noul documentar al regizorului Tom Volf - „Maria By Callas”, ce a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Roma, ajungând şi la cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.
2018-07-06

Stagiunea Vară Magică 2018, aflată în acest an la a șaptea ediție, va începe în data de 11 iulie, cu o punere în scenă grandioasă, susținută de Orchestra “Violoncellissimo 100”, care va concerta sub bagheta celebrului dirijor Cristian Mandeal. Stagiunea propune 12 concerte ce se vor desfășura până pe 29 august a.c. la Ateneul Român.
2018-06-25

Citiţi şi alte ştiri muzică clasică

concerte icon

Concerte muzică clasică


Eveniment: Summer Concert in the Church
Unde: Sinaia, Biserica Catolică
Când:


Eveniment: Seri de vară cu muzică de orgă
Unde: Miercurea Nirajului, Biserica Reformata Sântandrei
Când:


Eveniment: Gala Concert - Summer Music Academy Sinaia
Unde: Sinaia, Hotel Mara
Când:


Vizualizaţi toată agenda de concerte muzică clasică