Concert Extraordinar de Colinde :: Ascendis Choir - 20 decembrie 2018 - mklasica :: muzica clasică în România 
mklasica
MKLASICA
UN PROIECT MKLASICA MELOS
CLASIC E MODERN


ARTICOL MUZICĂ CLASICĂ

Concert Extraordinar de Colinde :: Ascendis Choir - 20 decembrie 2018
Corul de Cameră Ascendis condus de dirijorul fondator al acestuia, Eduard Dinu, organizează în data de 20 decembrie 2018, începând cu ora 19:30, un minunat concert de colinde la Catedrala Sfântul Iosif din București, str. General H.M. Berthelot 19. Avându-l ca invitat și pe faimosul contratenor Cezar Ouatu, tinerii muzicieni promit să vă încânte cu o muzică menită să vă aducă mai aproape spiritul Crăciunului. „Va fi cel mai mare eveniment organizat de către Ascendis Choir, în cele șapte luni de la înființare. Sperăm ca muzica noastră să umple sufletele celor prezenți cu iubire și liniște, făcând aceste sărbători mai frumoase și conducându-ne pe toți către un an nou mai bun și prosper” (dirijorul Eduard Dinu)

Prezentatoarea evenimentului, va fi minunata actriță Ada Condeescu.
Ascendis Choir sau Corul de Cameră Ascendis este un ansamblu cameral format din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, aceștia fiind absolvenți ai Universității Naționale de Muzică din București.

Ascendis Choir a luat naștere la inițiativa dirijorului său Eduard Dinu, alături de care au stat un grup de studenți și apropiați, membri cu care acesta a colaborat pe parcursul a multor ani în ansamblurile în care a fost dirijor. Corul Ascendis are ca scop principal promovarea muzicii culte românești, atât prin abordarea compozitorilor consacrați, cât și prin prezentarea în primă audiție a lucrărilor muzicale contemporane. De asemenea, acesta susține și repertorii variate ce cuprind lucrări din întreaga istorie a muzicii universale.
Încă din prima luna de la înființarea ansamblului, acesta a susținut un turneu în China, turneu în care Ascendis Choir a cântat pe scene importante din orașele Beijing și Shanghai, având un număr total de cinci concerte.

Suntem tineri, entuziaști și ne recomandă pasiunea noastră pentru muzica corală!

Eduard Dinu – portret de dirijor
Eduard Dinu s-a născut în anul 1992, în jud. Prahova, localitatea Urleta, un spaţiu emblematic al muzicii corale româneşti, loc din care provine şi marele maestru Marin Constantin, fondator al Corului Naţional de Cameră "Madrigal".
Primii paşi în lumea muzicii i-a făcut încă de la vârsta de cinci ani, când începe studiul pianului. Ulterior devine elev al Liceului de Artă "Carmen Sylva" din Ploieşti, la secţia pian. Astfel, studiul şi dragostea pentru muzică l-au determinat pe Eduard Dinu să participe la diverse competiţii, obţinând numeroase premii. De asemenea, Eduard Dinu a susţinut recitaluri în centrele culturale importante din muncipiul Ploieşti, dar şi din ţară.

Cei paisprezece ani de activitate pianistică, au fost încununaţi de participarea sa în calitate de solist, alături de orchestra Filarmonicii ,,Paul Constantinescu" din Ploieşti, interpretând ,,Rhapsody în Blue" de George Gershwin. Dacă pianul a fost prima sa dragoste, muzică corală a reprezentat pentru Eduard Dinu o nouă experienţă şi o adevărată revelaţie. Activitatea sa din cadrul Corului Liceului de Artă "Carmen Sylva", pe tot parcursul celor doisprezece ani de studiu, a fost marcată de numeroase concerte şi recitaluri susţinute în cadrul acestui ansamblu, apogeul fiind reprezentat de participarea la Festivalul Coral din Bratislava, unde corul a obţinut premiul I şi medalia de aur pentru merite deosebite. În paralel, Eduard Dinu a devenit din anul 2008 membru al Corului Momentum, ocazie ce i-a oferit posibilitatea de a experimenta şi ipostaza dirijorală.

Începând cu anul 2011, dorind să-şi perfecţioneze pregătirea muzicală, se înscrie la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la specializarea Dirijat de Cor Academic. Primii pași în arta dirijatului au fost călăuziți de maestrul său conf. univ. dr. Gabriel Constantin Popescu(maestru de cor al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"), cel care l-a susținut și l- a sfătuit necontenit.

Dragostea şi dăruirea pentru muzică corală l-au determinat să îşi formeze un ansamblu coral încă de la începutul studenţiei, lansându-şi astfel o frumoasă carieră dirijorală. Realizează recitaluri şi concerte în Bucureşti şi în ţară, în acelaşi timp colaborând şi cu artişti consacraţi ai scenei muzicale româneşti. Anul 2013 reprezintă momentul în care destinul său se leagă de cel al Corului Regal, devenind membru al partidei de tenor a ansamblului, pentru ca mai apoi în anul 2015 să preia bagheta dirijorală a acestuia, până în anul 2018 atunci când decide să pornească un nou proiect și anume proiectul "Ascendis Choir".

În cariera sa dirijorală a susținut numeroase concerte în țară pe cele mai importante scene, a participat în calitate de dirijor al Corului Regal în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu", unde a fost cel mai tânăr dirijor din ediția 2017 ; dar și în străinătate, ultima realizare fiind un turneu în China alături de Corul Ascendis, unde a susținut 5 concerte în orașele Beijing și Shanghai.

Cezar Ouatu
Un cântăreț cameleonic cu valente vocale multiple care cântă de pe marile scene operistice, teatre de renume din întreaga lume ajungand pe marile scene pop (Wembley Arena, Eurovision Malmo , Romexpo) alături de mari artiști și dirijori precum Andrea Bocelli , Angela Gheorghiu , Gheorghe Zamfir , Bonnie Tyler ).

Apreciat de oameni din industria muzicala internațională precum Simon Cowell , Robbie Williams.

Un binecunoscut star tv prin toate aparițiile de senzație de la îndrăgita emisiune “Te cunosc de undeva” și multe alte emisiuni de succes!

Laureat si câștigător al multor concursuri internaționale de canto clasic precum ei un artist cu o discografie vasta de la oratorii , opere pana la primul album pop opera din Romania “The Voice of Love” ! A terminat cu nota maxima secția canto clasic sub îndrumarea profesoarei Margaret Hayward la prestigiosul Conservator “G.Verdi” din Milano.

Ada Condeescu
În vârstă de 30 ani, actrița Ada Condeescu a studiat arta teatrală la Universitatea Națională de Teatru și Film în București. A debutat în filmul regizat de Florin Șerban și premiat la Berlin în anul 2010, „Eu când vreau să fluier, fluier”, urmând de asemenea să joace alte numeroase roluri.

În iulie 2011 a câștigat premiul "The Heart of Sarajevo" (Inima orașului Sarajevo) pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Sarajevo, în rolul Veli din filmul Loverboy.

În anul 2013, a câștigat trofeul „Shooting Stars” fiind una dintre cele mai bune zece tinere actrițe ale Europei, în „Berlinare Film Festival”. A fost membru jurat în festivale de film din Europa (Polonia, Bulgaria, Bosnia Herțegovina și Belgia).


Autor:Citiţi şi alte articole muzică clasică

stiri icon

Ştiri muzică clasică


Filarmonica de Stat Sibiu răspunde unei nevoi exprimate tot mai des de către publicul meloman și, începând de luni, 22 aprilie 2019, va pune în vânzare bilete și în mediul online. ”Recent am lansat noul site www.filarmonicasibiu.ro, un site mult mai dinamic și modern, o platformă care permite includerea acestui serviciu de achiziționare de bilete online. Prețurile biletelor vor rămâne neschimbate” a declarat Laurențiu Străuț, manager interimar al Filarmonicii de Stat Sibiu.
2019-04-19

Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu invită publicul sibian joi, 18 aprilie 2019, ora 19:00 la Sala Thalia, într-o călătorie muzicală alături de cunoscutul dirijor român Tiberiu Soare și tânărul percuționist și compozitor Alexandru Anastasiu.
2019-04-16

Citiţi şi alte ştiri muzică clasică

concerte icon

Concerte muzică clasică


Vizualizaţi toată agenda de concerte muzică clasică