„Camerata Academica” :: Eveniment de excepție - 29 noiembrie 2018 - mklasica :: muzica clasică în România 
mklasica
MKLASICA
UN PROIECT MKLASICA MELOS
CLASIC E MODERN


ARTICOL MUZICĂ CLASICĂ

„Camerata Academica” :: Eveniment de excepție - 29 noiembrie 2018
Academia de Muzică „Gheorghe Dima” vă invită joi, 29 noiembrie, ora 19:00 la un eveniment de excepție: Concertul simfonic susținut de Orchestra „Camerata Academica”. La pupitrul ei se va afla dirijorul de renume internațional Ladislau Horváth, un îndrăgit oaspete al scenei clujene.

Evenimentul va avea loc în Studioul de Concerte al AMGD și va cuprinde un repertoriu variat: Simfonia nr. 23 în Re major, KV 181 de Mozart, Concertul pentru clarinet în Mi bemol major, op. 36 de Franz Krommer (solist: Darius Bocșa), aria Votre toast je peux vous le rendre din opera Carmen de Bizet (solist: Sebastian Balaj) și Simfonia nr. 35 în Re major, KV 385, Haffner, de Mozart.

Un rol important în organizarea concertului l-a avut dirijoarea Elizabeth Askren, care a asigurat pregătirea muzicală a ansamblului orchestral.

Ladislau Horváth este unul dintre cei mai activi și complecși muzicieni: dirijor, solist, membru în ansambluri camerale, concert-maestru și profesor.

Din anul 1990 colaborează în calitate de solist și concert-maestru cu renumitul dirijor Zubin Mehta. În anul 2006 a fost numit dirijor și maestru concertator al Orchestrei “I SOLISTI FIORENTINI” (creată de către Maestrul Riccardo Muti) alături de care a susținut numeroase concerte.

Ladislau Horváth a desfășurat o activitate prodigioasă ca dirijor, solist și concert-maestru, colaborând cu unele dintre cele mai importante orchestre din țară și străinătate.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!


Autor:Citiţi şi alte articole muzică clasică

stiri icon

Ştiri muzică clasică


Programul național Tinere Talente deschide o nouă rundă de selecție adresată tinerilor talentați din România, muzicieni și artiști vizuali. Candidații trebuie să aibă vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, să studieze la licee sau universități de arte plastice și muzică din România. Înscrierea în procesul de selecție se face prin e-mail sau prin poștă, până la data de 18 decembrie 2018. Detalii pentru fiecare categorie de participanți pe www.tineretalente.org
2018-11-26

Din 29 noiembrie 2018 până în 15 ianuarie 2019, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), îi invită pe cei mici alături de familiile lor să se bucure de activitățile și surprizele de sărbători la târgul tematic din curtea instituției, din Calea Giulești nr. 16, pe o suprafață de aproape 8.000 de metri pătrați! De Ziua Națională a României, pe 1 decembrie, intrarea la toate punctele de atracție va fi gratuită!
2018-11-25

Citiţi şi alte ştiri muzică clasică

concerte icon

Concerte muzică clasică


Eveniment: Stagiunea de marți
Unde: București, Ateneul Român (Sala mică)
Când:


Eveniment: Concert de colinde
Unde: București, Sala Radio
Când:


Eveniment: Recital cameral vioară-pian
Unde: Timișoara, Sala Capitol
Când:


Vizualizaţi toată agenda de concerte muzică clasică