„Camerata Academica” :: Eveniment de excepție - 29 noiembrie 2018 - mklasica :: muzica clasică în România 
mklasica
MKLASICA
UN PROIECT MKLASICA MELOS
CLASIC E MODERN


ARTICOL MUZICĂ CLASICĂ

„Camerata Academica” :: Eveniment de excepție - 29 noiembrie 2018
Academia de Muzică „Gheorghe Dima” vă invită joi, 29 noiembrie, ora 19:00 la un eveniment de excepție: Concertul simfonic susținut de Orchestra „Camerata Academica”. La pupitrul ei se va afla dirijorul de renume internațional Ladislau Horváth, un îndrăgit oaspete al scenei clujene.

Evenimentul va avea loc în Studioul de Concerte al AMGD și va cuprinde un repertoriu variat: Simfonia nr. 23 în Re major, KV 181 de Mozart, Concertul pentru clarinet în Mi bemol major, op. 36 de Franz Krommer (solist: Darius Bocșa), aria Votre toast je peux vous le rendre din opera Carmen de Bizet (solist: Sebastian Balaj) și Simfonia nr. 35 în Re major, KV 385, Haffner, de Mozart.

Un rol important în organizarea concertului l-a avut dirijoarea Elizabeth Askren, care a asigurat pregătirea muzicală a ansamblului orchestral.

Ladislau Horváth este unul dintre cei mai activi și complecși muzicieni: dirijor, solist, membru în ansambluri camerale, concert-maestru și profesor.

Din anul 1990 colaborează în calitate de solist și concert-maestru cu renumitul dirijor Zubin Mehta. În anul 2006 a fost numit dirijor și maestru concertator al Orchestrei “I SOLISTI FIORENTINI” (creată de către Maestrul Riccardo Muti) alături de care a susținut numeroase concerte.

Ladislau Horváth a desfășurat o activitate prodigioasă ca dirijor, solist și concert-maestru, colaborând cu unele dintre cele mai importante orchestre din țară și străinătate.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!


Autor:Citiţi şi alte articole muzică clasică

stiri icon

Ştiri muzică clasică


Filarmonica de Stat Sibiu răspunde unei nevoi exprimate tot mai des de către publicul meloman și, începând de luni, 22 aprilie 2019, va pune în vânzare bilete și în mediul online. ”Recent am lansat noul site www.filarmonicasibiu.ro, un site mult mai dinamic și modern, o platformă care permite includerea acestui serviciu de achiziționare de bilete online. Prețurile biletelor vor rămâne neschimbate” a declarat Laurențiu Străuț, manager interimar al Filarmonicii de Stat Sibiu.
2019-04-19

Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu invită publicul sibian joi, 18 aprilie 2019, ora 19:00 la Sala Thalia, într-o călătorie muzicală alături de cunoscutul dirijor român Tiberiu Soare și tânărul percuționist și compozitor Alexandru Anastasiu.
2019-04-16

Citiţi şi alte ştiri muzică clasică

concerte icon

Concerte muzică clasică


Vizualizaţi toată agenda de concerte muzică clasică