„Camerata Academica” :: Eveniment de excepție - 29 noiembrie 2018 - mklasica :: muzica clasică în România 
mklasica
MKLASICA
UN PROIECT MKLASICA MELOS
CLASIC E MODERN


ARTICOL MUZICĂ CLASICĂ

„Camerata Academica” :: Eveniment de excepție - 29 noiembrie 2018
Academia de Muzică „Gheorghe Dima” vă invită joi, 29 noiembrie, ora 19:00 la un eveniment de excepție: Concertul simfonic susținut de Orchestra „Camerata Academica”. La pupitrul ei se va afla dirijorul de renume internațional Ladislau Horváth, un îndrăgit oaspete al scenei clujene.

Evenimentul va avea loc în Studioul de Concerte al AMGD și va cuprinde un repertoriu variat: Simfonia nr. 23 în Re major, KV 181 de Mozart, Concertul pentru clarinet în Mi bemol major, op. 36 de Franz Krommer (solist: Darius Bocșa), aria Votre toast je peux vous le rendre din opera Carmen de Bizet (solist: Sebastian Balaj) și Simfonia nr. 35 în Re major, KV 385, Haffner, de Mozart.

Un rol important în organizarea concertului l-a avut dirijoarea Elizabeth Askren, care a asigurat pregătirea muzicală a ansamblului orchestral.

Ladislau Horváth este unul dintre cei mai activi și complecși muzicieni: dirijor, solist, membru în ansambluri camerale, concert-maestru și profesor.

Din anul 1990 colaborează în calitate de solist și concert-maestru cu renumitul dirijor Zubin Mehta. În anul 2006 a fost numit dirijor și maestru concertator al Orchestrei “I SOLISTI FIORENTINI” (creată de către Maestrul Riccardo Muti) alături de care a susținut numeroase concerte.

Ladislau Horváth a desfășurat o activitate prodigioasă ca dirijor, solist și concert-maestru, colaborând cu unele dintre cele mai importante orchestre din țară și străinătate.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!


Autor:Citiţi şi alte articole muzică clasică

stiri icon

Ştiri muzică clasică


Un nou eveniment din Stagiunea „Cartografii sonore” promite o experiență culturală inedită: O seară de operă la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. Marți, 12 februarie 2019, de la ora 18:00, vor concerta două voci ale operei românești: soprana Veronica Anușca și mezzo-soprana Daniela Chihaia Popa și invitații lor.
2019-02-07

Al treilea sezon al Stagiunii de colecție de la Biblioteca Națională a României (Bd. Unirii nr. 22) continuă luni, 11 februarie 2019, de la ora 17,30 cu o nouă serată eveniment ce propune un program alcătuit din opusuri ale marilor aniversați ai anului: Felix Mendelssohn, Paul Constantinescu și Modest Musorgski.
2019-02-05

Citiţi şi alte ştiri muzică clasică

concerte icon

Concerte muzică clasică


Eveniment: Concert vocal-simfonic
Unde: Târgu Mureș, Palatul Culturii
Când:


Eveniment: Concert simfonic
Unde: Arad, Sala Palatului Cultural
Când:


Eveniment: Concert simfonic
Unde: Oradea, Filarmonica Oradea
Când:


Vizualizaţi toată agenda de concerte muzică clasică