Concert de Anul Nou la Filarmonica de Stat Sibiu - mklasica :: muzica clasică în România 
mklasica
MKLASICA
UN PROIECT MKLASICA MELOS
CLASIC E MODERN


ARTICOL MUZICĂ CLASICĂ

Concert de Anul Nou la Filarmonica de Stat Sibiu
Primul eveniment muzical organizat de Filarmonica de Stat Sibiu în acest an este tradiționalul Concert de Anul Nou. Evenimentul este programat în trei seri consecutive – 10, 11 și 12 ianuarie 2019 și îi are invitați pe dirijorul Theo Wolters și soprana Diana Țugui. Peste 80% din biletele puse în vânzare au fost epuizate. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Programul concertului va cuprinde lucrări semnate de Antonín Dvořák, Piotr Ilici Ceaikovski, Giacomo Puccini, Johann Strauss, Paul Lincke, Charles Gounod și Leroy Anderson. Alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul olandez Theo Wolters, va urca pe scenă soprana Diana Țugui.

Absolventă a Universității de Muzica ”George Enescu” din Bucureşti – Facultatea de interpretare – secţia canto, la clasa prof. Sanda Sandru, Diana Țugui și-a perfecţionat arta vocală participând la cursurile de masterclass cu profesorii: Viorica Cortez, Dalton Baldwin, Teresa Berganza, Jaume Aragall. Este laureată a unor importante concursuri internaţionale, din care amintim: Marele Premiu la Concursul Internaţional de Lied „Ionel Perlea” 2001, Premiul III la Concursul Internaţional de Canto „Jaume Aragall” 2008, Premiul  I la Concursul International de Canto „Vox Artis” 2012, Premiul I la Concursul Internaţional de Canto „Elena   Teodorini” 2013. Activitatea sa artistică cuprinde un repertoriu vast cu roluri din opere şi operete  celebre precum: „Flautul Fermecat”, „Nunta lui Figaro”, „Turandot”, „Boema”, „Carmen”, „Rigoletto”, „Traviata”, „Bal Mascat”, „Elixirul Dragostei”, „Lucia di Lammermoor”, „Bărbierul din Sevilla”, „Liliacul”, „Văduva Veselă”, „Contesa Maritza”, etc.

Biletele pentru Concertul de Anul Nou pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5), între orele 10,00-12,00 și 13,00-16,00. Prețul unui bilet este de 20, 30 și 40 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari.


Autor:Citiţi şi alte articole muzică clasică

stiri icon

Ştiri muzică clasică


Datorită numărului mare de cereri, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, a suplimentat numărul de abonamente la spectacolele OCC, oferind publicului posibilitatea să cumpere abonamente și pentru spectacolele din sălile Mozart și UnderGrant. Fiecare abonament achiziționat asigură accesul la 10 spectacole desfășurate în fiecare sâmbătă și duminică și cuprinde cadouri pentru cei mici.
2019-01-21

În perioada 14 – 19 ianuarie, la Opera Comică pentru Copii au loc preselecțiile pentru Atelierele „Micul Artist”, care se vor desfășura în perioada 21 ianuarie – 31 mai 2019. Detalii despre ateliere și programul înscrierilor puteți găsi pe site-ul instituției: http://www.operacomica.ro/atelierele-micul-artist/.
2019-01-15

Citiţi şi alte ştiri muzică clasică

concerte icon

Concerte muzică clasică


Eveniment: Anotimpurile – David Lefèvre - Orchestra Simfonică București
Unde: București, Sala CinemaPRO
Când:


Eveniment: Concert simfonic
Unde: Oradea, Filarmonica Oradea
Când:


Eveniment: Concert Corul EUPHONIA
Unde: Râmnicu Vâlcea, Sala Lahovari
Când:


Vizualizaţi toată agenda de concerte muzică clasică