Opera Comică pentru Copii lansează concursul de proiecte UnderGrant 3 - mklasica :: muzica clasică în România 
mklasica
MKLASICA
UN PROIECT MKLASICA MELOS
CLASIC E MODERN


ARTICOL MUZICĂ CLASICĂ

Opera Comică pentru Copii lansează concursul de proiecte UnderGrant 3
Se lansează „Stagiunea UnderGrant” – ediția a III-a
Opera Comică pentru Copii dă startul celei de-a treia ediții a „Stagiunii UnderGrant”, concursul de proiecte la care sunt așteptați tinerii creatori – regizori sau coregrafi. Aceștia sunt invitați să trimită propunerile lor de spectacole de operă, operetă, balet sau musical, adaptate pentru copii și pentru Sala UnderGrant, până pe 28 februarie 2019 la sediul OCC din Calea Giulești nr. 16 sau prin e-mail, la adresa occ.revista@gmail.com (cu link pentru descărcarea fișierului, nu cu atașament). Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă: CV-ul aplicantului, conceptul regizoral sau coregrafic al spectacolului, conceptul scenografic (schițe decor/costume), coloana sonoră sau partitura, publicul vizat și mesajul spectacolului.

14 reprezentații în weekendul viitor la OCC
Stagiunea 2018 – 2019 continuă la Opera Comică pentru Copii cu o mulțime de spectacole pregătite pentru cei mici. În zilele de 26 și 27 ianuarie, bucureștenii pot cumpăra bilete la una dintre cele 3 reprezentații ale spectacolului de balet „Lumea păpușilor”, ce se va desfășura în Sala Mare a instituției. Cei care doresc, mai degrabă, să urmărească o poveste de dragoste barocă, adaptată pentru copii, pot merge la opera „Colombina se întoarce”, care va putea fi urmărită sâmbătă și duminică, de la orele 10:00, respectiv 11:30. Cine nu a apucat să vadă cea mai recentă premieră a OCC, spectacolul de pantomimă „Copiii în țara minunilor”, câștigător al concursului de proiecte „Stagiunea UnderGrant 2018 - 2019”, sunt invitați la una din ultimele 6 reprezentații programate în această stagiune.

Pe aceia care doresc să afle detalii despre viața și opera marelui compozitor W. A. Mozart, Opera Comică pentru Copii îi invită să urmărească povestea simfonică ,,Viața lui Mozart” la Sala Epika din Grand Cinema & More Băneasa. Spectacolul este programat pentru ziua de sâmbătă, 26 ianuarie, de la ora 11:00 și face parte din Stagiunea Culturală pentru Copii 2018 – 2019.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. În anul 2018, Opera Comică pentru Copii a pus în scenă 741 de spectacole pentru care s-au vândut 135.000 de bilete.


Autor:Citiţi şi alte articole muzică clasică

stiri icon

Ştiri muzică clasică


Filarmonica de Stat Sibiu răspunde unei nevoi exprimate tot mai des de către publicul meloman și, începând de luni, 22 aprilie 2019, va pune în vânzare bilete și în mediul online. ”Recent am lansat noul site www.filarmonicasibiu.ro, un site mult mai dinamic și modern, o platformă care permite includerea acestui serviciu de achiziționare de bilete online. Prețurile biletelor vor rămâne neschimbate” a declarat Laurențiu Străuț, manager interimar al Filarmonicii de Stat Sibiu.
2019-04-19

Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu invită publicul sibian joi, 18 aprilie 2019, ora 19:00 la Sala Thalia, într-o călătorie muzicală alături de cunoscutul dirijor român Tiberiu Soare și tânărul percuționist și compozitor Alexandru Anastasiu.
2019-04-16

Citiţi şi alte ştiri muzică clasică

concerte icon

Concerte muzică clasică


Vizualizaţi toată agenda de concerte muzică clasică