„Pescuitorii de perle” la Opera Română Craiova :: 16 februarie 2019 - mklasica :: muzica clasică în România 
mklasica
MKLASICA
UN PROIECT MKLASICA MELOS
CLASIC E MODERN


ARTICOL MUZICĂ CLASICĂ

„Pescuitorii de perle” la Opera Română Craiova :: 16 februarie 2019
„Pescuitorii de perle”, producția Operei Române Craiova, o creație a regizorului francez l’Oiseleur des Longchamps, revine în această săptămână în fața publicului craiovean.

Mai puțin ascultată față de mult îndrăgita „Carmen”, compoziția lui Georges Bizet este o bijuterie muzicală căutată de melomani în întreaga lume.

Spectacolul Operei Române Craiova a avut premiera în iunie 2017 și de atunci se bucură de succes în rândul spectatorilor. Craiovenii pot asculta sau reasculta capodopera lui Bizet, sâmbătă, 16 februarie 2019, de la ora 19.00, în sala Cercului Militar.

Renata Vari, soprana Operei Române Craiova, va fi frumoasa Leïla, soliștii italieni Allesandro D’Acrissa și Francesco Baiocchi vor interpreta Nadir și Zurga, iar baritonul craiovean Ioan Cherata va interpreta rolul Nourabad. Soliștilor li se vor alătura Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a maestrului Dumitru Cârciumaru.

Rezervările pot fi făcute la agenția de bilete a Operei Române Craiova din strada Mihai Viteazul nr. 7, la numărul de telefon 0351.442.471, la adresa de e-mail agentiadebilete@operacraiova.ro sau pe pagina www.operacraiova.ro.


Autor:Citiţi şi alte articole muzică clasică

stiri icon

Ştiri muzică clasică


În perioada 28 - 30 martie va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente academice ale anului: Conferința European Platform for Artistic Research in Music (EPARM). Aceasta este găzduită de Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și organizată în parteneriat cu Association Européenne des Conservatoires, Académies de Musique et Musikhochschulen din Bruxelles (AEC). Pe parcursul celor 3 zile dedicate evenimentului sunt așteptați să participe numeroși artiști interpreți și cercetători, exponenți ai instituțiilor de profil din Europa.
2019-03-21

În perioada 31 martie – 8 aprilie 2019, doi dintre cei mai importanţi şi apreciaţi muzicieni români, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare, vor desfăşura un turneu inedit intitulat „Românesc 100%”.
2019-03-19

Citiţi şi alte ştiri muzică clasică

concerte icon

Concerte muzică clasică


Eveniment: Concert simfonic - 100% Mozart
Unde: București, Sala Radio
Când:


Eveniment: Concert simfonic
Unde: Satu Mare, Sala Filarmonicii
Când:


Eveniment: Concert vocal simfonic
Unde: Arad, Sala Palatului Cultural
Când:


Vizualizaţi toată agenda de concerte muzică clasică