Pianistul Christophe Alvarez și violonistul Vlad Răceu pe scena AMGD - mklasica :: muzica clasică în România 
mklasica
MKLASICA
UN PROIECT MKLASICA MELOS
CLASIC E MODERN


ARTICOL MUZICĂ CLASICĂ

Pianistul Christophe Alvarez și violonistul Vlad Răceu pe scena AMGD
Academia de Muzică „Gheorghe Dima” vă invită luni, 18 martie, ora 19:00, în Studioul de Concerte la recitalul susinut de pianistul Christophe Alvarez (Universitatea McGill, Montreal) și violonistul Vlad Răceu, lect. univ. dr. la AMGD. Repertoriul abordat constă în piese de sensibilitate romantică: Preludii op. 23 de Serghei Rahmaninov, Sonata nr. 2 pentru vioară și pian op. 13 de Edward Grieg, o piesă compusă chiar de pianistul invitat: Reflets, nr. 1 inspirată din trei Sonete de Mihai Eminescu și 24 de Preludii op. 28 de Frédéric Chopin.

Christophe Alvarez este un artist cu un parcurs extrem de bogat. Pianist, muzicolog, compozitor, dirijor și pedagog, el a trezit entuziasmul publicului și al criticilor în Europa și pe continentul american. Născut în Franța în 1987, a studiat pianul la conservatoarele din Nisa și Colmar și la Ecole Normale de Musique „Alfred Cortot” din Paris, obținând de fiecare dată diploma de absolvire cu distincție. A evoluat pe scene prestigioase și a fost invitatul unor festivaluri consacrate din Franța, Italia, Polonia și România În prezent Christophe își definitivează cel de-al doilea doctorat, în interpretare pianistică, la Universitatea McGill din Montreal.

Având peste cinci sute de recitaluri și concerte în palmares, Vlad Răceu este considerat unul dintre cei mai apreciați violoniști ai generației sale. Interpretările sale se remarcă prin tehnică desăvârșită și timbralitate apropiată intonației vocii umane. Vlad a început studiul viorii la vârsta de 6 ani, sub îndrumarea tatălui său, iar la 8 ani a debutat alături de Orchestra Filarmonicii din Satu Mare. Și-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, printre mentorii săi numărându-se Victoria Nicolae, Liviu Prunaru, Sherban Lupu, Gabriel Croitoru, Silvia Marcovici sau David Grimal. A îmbrățișat cariera didactică, în prezent fiind lector universitar la catedra de vioară din cadrul aceleiași instituții și susține cu regularitate a cursuri de măiestrie în orașe ca Arad, Deva, Reșița, Sibiu, Târgu Jiu, Zalău, Bistrița, Cluj-Napoca, Baia Mare, Chișinău, Suceava sau Satu Mare. O încununare a numeroaselor sale apariții scenice o constituie deținerea funcției de solist concertist al Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare începând cu anul 2019.


Autor:Citiţi şi alte articole muzică clasică

stiri icon

Ştiri muzică clasică


Filarmonica de Stat Sibiu răspunde unei nevoi exprimate tot mai des de către publicul meloman și, începând de luni, 22 aprilie 2019, va pune în vânzare bilete și în mediul online. ”Recent am lansat noul site www.filarmonicasibiu.ro, un site mult mai dinamic și modern, o platformă care permite includerea acestui serviciu de achiziționare de bilete online. Prețurile biletelor vor rămâne neschimbate” a declarat Laurențiu Străuț, manager interimar al Filarmonicii de Stat Sibiu.
2019-04-19

Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu invită publicul sibian joi, 18 aprilie 2019, ora 19:00 la Sala Thalia, într-o călătorie muzicală alături de cunoscutul dirijor român Tiberiu Soare și tânărul percuționist și compozitor Alexandru Anastasiu.
2019-04-16

Citiţi şi alte ştiri muzică clasică

concerte icon

Concerte muzică clasică


Vizualizaţi toată agenda de concerte muzică clasică