Concert-eveniment la Filarmonica de Stat Sibiu: George Enescu – Simfonia a 4-a - mklasica :: muzica clasică în România 
mklasica
MKLASICA
UN PROIECT MKLASICA MELOS
CLASIC E MODERN


ARTICOL MUZICĂ CLASICĂ

Concert-eveniment la Filarmonica de Stat Sibiu: George Enescu – Simfonia a 4-a
Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu va prezenta publicului, joi, 4 aprilie 2019, ”Simfonia a 4-a” de George Enescu – eveniment ce prefațează participarea ansamblului în această toamnă în prestigiosul Festival Internațional ”George Enescu”. La pupitrul dirijoral se va afla Cristian Lupeș, același dirijor cu care orchestra va susține și concertul de la București. Programul evenimentului de joi mai cuprinde și ”Concertul pentru vioară și orchestra nr.7” de W. A. Mozart, interpretat la vioară de către Daniel Podlovschi. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Cristian Lupeș, directorul artistic și dirijorul Bucharest Festival Orchestra, este considerat cel mai nonconformist dirijor român al momentului, cu o ascensiune surprinzătoare și atipică, fascinând prin ineditul interpretărilor personale și prin concepte de spectacol neconvenționale. Personalitatea dirijorală ”puternică și fermecătoare” (Cristian Mandeal), ”hotărâtă și enclitică” (Liviu Dănceanu) provoacă admirație sau controverse, datorită spiritului artistic contemporan. ”De acum doi ani, ne pregătim pentru septembrie 2019, știind că va fi un concert cu un repertoriu mai puțin uzual mai ales pentru orchestra din Sibiu. Așadar, acum doi ani am "tras toate sforile" ca printr-un efort comun, să aduc orchestra la Bucuresti în Piața Festivalului Enescu, organizată de Arcub în mod tradițional. Am cantat împreună lucrări de Liviu Dănceanu, W.A. Mozart si în final Antonin Dvorak, simfonia a 9-a "Din lumea nouă", cu care am avut un mare succes. Tocmai acest succes m-a ajutat să pot face o propunere concretă și pentru anul acesta” a declarat dirijorul Cristian Lupeș.

Programul concertului mai cuprinde și ”Concertul pentru vioară și orchestra nr.7” de W. A. Mozart, interpretat de violonistul Daniel Podlovschi alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu. Daniel Podlovschi s-a născut la Iași, la 20 februarie 1939. A început studiul viorii la șase ani cu tatăl său, Rudolf Podlovschi, profesor de vioară și violonist la Filarmonica din Iași. Progresele lui au fost atât de rapide, încât au condus la debutul său solistic la vârsta de 7 ani cu „Concertul în la minor” de Vivaldi, pe scena Teatrului Național din Iași. Daniel Podlovschi a obținut distincții la Concursurile Internaționale „George Enescu” (București, 1958) și „Ceaikovski” (Moscova) și a făcut studii postuniversitare la Moscova cu Iuri Iankelevici. În 1969, cu recomandarea lui Isaac Stern, a obținut o bursă la Juilliard Shool of Music din New York, la clasa legendarului pedagog american Ivan Galamian. În SUA a urmat și clasa de măiestrie a lui Itzhak Perlman (la Detroit). Daniel Podlovschi a cântat cu toate orchestrele din țară, a înregistrat pentru radio, televiziune și Electrecord. Ca solist sau în formații camerale a efectuat turnee în Austria, Bulgaria, Egipt, Finlanda, Marea Britanie, Maroc, Norvegia, Franța, Grecia, Germania, Iran, Iugoslavia, Italia, Japonia, Olanda, Polonia, Suedia, Spania, SUA, Ungaria și fosta URSS, pretutindeni fiind apreciat de public și de presa de specialitate. Cântă în formații de trio și cvartet de coarde (în 1963 a fondat Cvartetul MUZICA). Este în continuare solist la Filarmonica din Iași și profesor titular la Academia de Muzică din București. Daniel Podlovschi este un virtuoz al viorii în cel mai înalt și mai adânc sens al cuvântului; sunetul său este amplu, generos, tehnica perfect pusă la punct. Mai mult încă, este un muzician și un artist, cu un imens și binemeritat prestigiu.

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5), între orele 10,00-12,00 și 13,00-16,00. Prețul unui bilet este de 20, 30 și 40 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari.


Autor:Citiţi şi alte articole muzică clasică

stiri icon

Ştiri muzică clasică


Filarmonica de Stat Sibiu răspunde unei nevoi exprimate tot mai des de către publicul meloman și, începând de luni, 22 aprilie 2019, va pune în vânzare bilete și în mediul online. ”Recent am lansat noul site www.filarmonicasibiu.ro, un site mult mai dinamic și modern, o platformă care permite includerea acestui serviciu de achiziționare de bilete online. Prețurile biletelor vor rămâne neschimbate” a declarat Laurențiu Străuț, manager interimar al Filarmonicii de Stat Sibiu.
2019-04-19

Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu invită publicul sibian joi, 18 aprilie 2019, ora 19:00 la Sala Thalia, într-o călătorie muzicală alături de cunoscutul dirijor român Tiberiu Soare și tânărul percuționist și compozitor Alexandru Anastasiu.
2019-04-16

Citiţi şi alte ştiri muzică clasică

concerte icon

Concerte muzică clasică


Vizualizaţi toată agenda de concerte muzică clasică