Filarmonica de Stat Sibiu :: Concert educativ cu 500 de copii din județele Alba și Sibiu - mklasica :: muzica clasică în România 
mklasica
MKLASICA
UN PROIECT MKLASICA MELOS
CLASIC E MODERN


ARTICOL MUZICĂ CLASICĂ

Filarmonica de Stat Sibiu :: Concert educativ cu 500 de copii din județele Alba și Sibiu
Filarmonica de Stat Sibiu a reluat seria de concerte educative pentru elevi, primii mici beneficiari ai acestui proiect fiind elevi din ciclul primar și gimnazial din județele Sibiu și Alba. Programul concertelor pentru micii melomani cuprinde lucrări semnate de J. Strauss, B. Bartók, H. Mancini și P. I. Ceaikovski. Evenimentul a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

Peste 500 de elevi din ciclul primar și gimnazial din Alba-Iulia, Roșia (Sibiu) și municipiul Sibiu au fost oaspeții unui concert educativ organizat astăzi de Filarmonica de Stat Sibiu. Programul a cuprins teme muzicale familiare publicului tânăr precum ”Lion King”, ”Pantera Roz” sau ”Spărgătorul de nuci”. ”Este, de fiecare dată, o plăcere să revin la Sibiu pentru a conduce Orchestra în cadrul acestor programe muzicale destinate elevilor. Educația muzicală a tinerelor generații trebuie să stea la baza conceperii fiecărui program cultural” a declarat dirijorul Constantin Grigore.

Concertele educative organizate de Filarmonica de Stat Sibiu constituie rezultatul preocupării constante de a oferi acea educaţie muzicală tinerilor, care să le permită dezvoltarea percepţiei asupra artei muzicale şi care, în acelaşi timp, contribuie la perpetuarea valorilor umane în scopul evoluţiei continue a societăţii. Concertele educative au loc vinerea, după ce au fost programate în prealabil cu reprezentanţii şcolilor şi liceelor din Sibiu şi sunt accesibile publicului larg.

Preţul unui bilet la concertele educative este de 10 lei.

Mai multe informații precum și programul complet al stagiunii poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro


Autor:Citiţi şi alte articole muzică clasică

stiri icon

Ştiri muzică clasică


Filarmonica de Stat Sibiu răspunde unei nevoi exprimate tot mai des de către publicul meloman și, începând de luni, 22 aprilie 2019, va pune în vânzare bilete și în mediul online. ”Recent am lansat noul site www.filarmonicasibiu.ro, un site mult mai dinamic și modern, o platformă care permite includerea acestui serviciu de achiziționare de bilete online. Prețurile biletelor vor rămâne neschimbate” a declarat Laurențiu Străuț, manager interimar al Filarmonicii de Stat Sibiu.
2019-04-19

Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu invită publicul sibian joi, 18 aprilie 2019, ora 19:00 la Sala Thalia, într-o călătorie muzicală alături de cunoscutul dirijor român Tiberiu Soare și tânărul percuționist și compozitor Alexandru Anastasiu.
2019-04-16

Citiţi şi alte ştiri muzică clasică

concerte icon

Concerte muzică clasică


Vizualizaţi toată agenda de concerte muzică clasică