Ştiri muzică clasică - mklasica :: muzica clasică în România 
mklasica
MKLASICA
UN PROIECT MKLASICA MELOS
CLASIC E MODERN


ŞTIRI MUZICĂ CLASICĂ

Festivalul Jazz in the Park (21 iunie-1 iulie) va începe peste exact două săptămâni. Deschiderea oficială va avea loc la Opera Maghiară din Cluj cu concertul Juan de Marcos Afro Cuban All Stars, iar timp de 11 zile vor avea loc concerte și activități în mai multe locuri din oraș. Concursul Internațional Jazz in the Park va avea loc pe malul Someșului, șase dintre cele mai spectaculoase concerte au loc la Muzeul de Artă, activități vor avea loc și în stradă, iar în ultimele patru zile festivalul se va desfășura pe cele patru scene din Parcul Central.
2018-06-09

Biletele pentru ediția cu numărul 15 a proiectului ”Concerte Estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” ce se va desfășura în perioada 22-28 iunie 2018 s-au pus în vânzare și pot fi achiziționale de la Casa de Bilete a Sălii Thalia. Festivalul are în program 3 evenimente: vineri, 22 iunie la Sala Thalia, un concert de jazz simfonic, ”Classic meet Jazz”, ”Quartet for the end of time” de Olivier Messiaen - 26 iunie și va culmina joi, 28 iunie, cu tradiționalul concert simfonic în aer liber din Piața Mare.
2018-06-08

Opera Română Craiova a REPROGRAMAT spectacolul TOSCA din Parcul Nicolae Romanescu pentru zilele de 9 și 10 iunie, la ora 22.00. Astfel, sâmbătă, 9 iunie, publicul îi va putea aplauda pe Ramón Vargas, Joanna Parisi și Alberto Gazale. Iar datorită numărului mare de solicitări, Opera Română Craiova vă invită și duminică, 10 iunie, în Parcul Nicolae Romanescu pentru încă o reprezentație-eveniment a spectacolului „Tosca” de Giacomo Puccini. Distribuția pentru al doilea spectacol urmează să fie comunicată astăzi, 7 iunie, pe site-ul web al instituției precum și pe pagina de Facebook.
2018-06-07

Din motive independente de voința sa, Opera Națională Română din Cluj-Napoca este obligată să amâne Festivalul Operelor Naționale OPERA APERTA 2018. Proiectat inițial pentru perioada 5 – 10 iunie 2018, proiectul va fi reprogramat la o dată anunțată ulterior. Evenimentul anunțat pentru deschiderea Festivalului Operelor Naționale Opera Aperta 2018, ”Petite Messe Solennelle” de Gioachino Rossini, rămâne valabil, urmând să fie pus în scenă Marți, 5 iunie 2018, ora 20:00, la Biserica Reformată Cluj-Napoca.
2018-05-24

ITINERAR TURNEU STRADIVARIUS 2018
9 mai-Constanta Teatrul de Opera si Balet "Oleg Danovski"
10 mai-Braila Teatrul Maria Filotti
11 mai-Brasov Filarmonica de Stat Brasov
15 mai-Oradea Filarmonica de Stat Oradea
17 mai-Sighisoara Sala Mare de Festivitati
18 mai-Bistrita Sinagoga
20 mai-Suceava Casa de Cultura a Studentilor & Mihaileni, Botosani Casa George Enescu
21 mai Iasi-Palatul Culturii
22 mai-Focsani Teatrul Municipal de Stat Maior Gh. Pastia
29 mai-Targu Jiu Parcul Brancusi
2 iunie-Timisoara Filarmonica de Stat Banatul
3 iunie-Sibiu Filarmonica de Stat-Sala Thalia
5 iunie-Bucuresti Sala Radio
6 iunie-Ploiesti Filarmonica de Stat
7 iunie-Sf. Gheorghe, Judetul Covasna Centrul Cultural Arcus
11 iunie-Buzau Teatrul George Ciprian
2018-05-20

'Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi' - ediția 2018, 20-27 mai - se deschide la Ateneul Român cu concertul, ce va avea loc de la ora 19:00, susţinut de pianistul Horia Maxim, Barrie Webb la trombon şi digeridoo, violoncelistul Mircea Marian și membrii ansamblului Game. În programul concertului sunt înscrise lucrări de Mihaela Vosganian, Adrian Iorgulescu și Bogdan Vodă.
2018-05-19

EUROPAfest, singurul festival din Europa ce reuneste patru genuri muzicale – jazz, blues, pop si clasic, se apropie de finalul editiei cu numarul 25. Gala EUROPAfest va avea loc sambata, 19 mai, la Teatrul Odeon, incepand cu ora 19:00. Cele mai bune trupe „crème de la crème” din festivalul de jazz Bucharest International Jazz Competition si laureati ai concursului Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti se vor intalni pe scena Salii Majestic pentru a oferi un regal muzical. Biletele se pot achizitiona de la Teatrul Odeon sau online.
2018-05-16

Cea de-a XI-a ediţie a Turneului Internațional Stradivarius „BALADA, UN SECOL DE MUZICĂ” este gata de lansare. În perioada 9 mai - 11 iunie 2018, vor avea loc 17 concerte în România și o serie de concerte în străinătate, un adevărat regal muzical care face parte din turneul Stradivarius, unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale ale anului. În acest an dedicat Centenarului Marii Uniri, alături de pianista Angela Drăghicescu, Alexandru Tomescu prezintă, în premieră, cele mai valoroase și apreciate creații ale muzicii clasice românești dintr-un secol, aparținând lui Enescu, Porumbescu, Lipatti, Jora, Nottara, Olah, Capoianu sau Mircea Chiriac. Sursa: ICR
2018-05-12

Eveniment în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova - Dacă anul trecut Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu s-a dovedit neîncăpător la reprezentațiile „Carmina Burana”, anul acesta Opera Română Craiova revine pe scena Teatrului de Vară cu îndrăgitul spectacol de dans „El Amor” (19 mai, ora 21.00).
2018-05-07

Minute în șir de aplauze au încununat o prestație de excepție a Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, în închiderea celui mai important eveniment muzical din Turcia, ”International Ankara Music Festival”. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu s-a aflat pentru prima data pe o scenă din Turcia, Sala ”MEB Şura Salonu” din Ankara fiind gazda perfectă pentru un program muzical deschis de impozanta Rapsodie Română de George Enescu. Alături de Rapsodia Română de G. Enescu, programul serii a mai cuprins Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski - solist, violonistul Gabriel Croitoru și Simfonia a 9-a ”Din lumea nouă” de Antonín Dvořák. Minutele în șir de aplauze ale publicului au fost răsplătite de muzicienii sibieni prin interpretarea ”Horei Staccato” de Grigoraș Dinicu.
2018-05-03

ROMÂNIA 100 CONCURS DE COMPOZIȚIE - dedicat Centenarului Marii Uniri. Concursul se adresează tinerilor compozitori, născuți după data de 8 Mai 1983. Tema concursului: lucrări vocal simfonice de o durată de 10 – 20 de minute, cu unul sau mai mulți soliști sau/și cor și orchestră, pe texte închinate unității naționale a României. Lucrările trebuie să fie trimise în 3 exemplare și să sosească până la data de 6 Mai 2018 (prin serviciul de corespondența prioritară internă cu confirmare de primire) pe adresa: Filarmonica de Stat Arad, P-ța George Enescu nr.1, 310131 Arad. Informații suplimentare la Tel.0257-281554 sau pe adresa de e-mail: artistic@filarmonicaarad.ro
2018-04-25

Pianista Adela Liculescu, absolventă a Liceului de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova, unde a studiat pianul sub îndrumarea profesoarei Mariana Ilie şi a maestrului Mihai Ungureanu, debutează la Musikverein (Metallener Saal, Musikvereinsplatz 1, 1010 Viena) în data de 26 aprilie 2018, la ora 20.00. Concertul face parte din seria Tasten.Lauf a Musikverein Viena, care cuprinde anual patru recitaluri de debut susţinute de tineri pianiști, invitaţi de Musikverein în urma premiilor obţinute la diferite concursuri internaționale. Sursa: ICR
2018-04-17

Pagina 1 din 24 | Înainte

#


articole icon

Articole muzică clasică


Sibiu 22-28 iunie :: Zilele Muzicale Româno-Americane 2018
A 15-a ediție a proiectului ”Concerte Estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” se va desfășura în perioada 22-28 iunie 2018, are în program trei evenimente și va culmina cu tradiționalul concert simfonic în aer liber din Piața Mare. Festivalul se va deschide vineri, 22 iunie la Sala Thalia, cu un co    Mai mult...
Autor:


Câștigătorii Concursului Internațional „Gheorghe Dima”, ediția a XVII-a, secțiunea dirijat coral
Joi, 14 iunie, a avut loc finala Concursului „Gheorghe Dima”, ediția a XVII-a, secțiunea dirijat coral. În cadrul juriului, ne-au onorat cu prezența două personalități internaționale, repere de necontestat în domeniu: Patrick Russill - Royal Academy of Music, Londra, Roland Borger - Die Hochschule für    Mai mult...
Autor:


Citiţi şi alte articole muzică clasică