Ştiri muzică clasică - mklasica :: muzica clasică în România 
mklasica
MKLASICA
UN PROIECT MKLASICA MELOS
CLASIC E MODERN


ŞTIRI MUZICĂ CLASICĂ

Filarmonica de Stat Sibiu răspunde unei nevoi exprimate tot mai des de către publicul meloman și, începând de luni, 22 aprilie 2019, va pune în vânzare bilete și în mediul online. ”Recent am lansat noul site www.filarmonicasibiu.ro, un site mult mai dinamic și modern, o platformă care permite includerea acestui serviciu de achiziționare de bilete online. Prețurile biletelor vor rămâne neschimbate” a declarat Laurențiu Străuț, manager interimar al Filarmonicii de Stat Sibiu.
2019-04-19

Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu invită publicul sibian joi, 18 aprilie 2019, ora 19:00 la Sala Thalia, într-o călătorie muzicală alături de cunoscutul dirijor român Tiberiu Soare și tânărul percuționist și compozitor Alexandru Anastasiu.
2019-04-16

Duminică, 7 aprilie, de la ora 19, în sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti se va desfăşura cel de-al şaselea concert din cadrul turneului naţional „Românesc 100%”. Protagoniştii, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare, doi dintre cei mai apreciaţi artişti români.
2019-04-05

Festivalul Internațional George Enescu și Muzeul Municipiului București (MMB) anunță lansarea parteneriatului care are ca principal obiectiv să extindă interacțiunea dintre Festival și oraș. MMB anunță proiectul expozițional ”Muzica de acasă – Cum alungăm plictiseala” - o istorie ilustrată a muzicii în viața românilor, începând cu secolul al XIX-lea și până în zilele noastre. Expoziția va putea fi văzută la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2), începând cu data de 15 iulie și constituie o avanpremieră tematică pentru Festivalul Internațional George Enescu, ediția 2019.
2019-04-04

Tenorul Mario Frangoulis va redirecționa 10% din încasările din biletele la concertul pe care-l va susține la București pe 20 aprilie către HOSPICE Casa Speranței. „Sunt oameni pe care, dacă ajungi să îi cunoști, îți schimbă viața și prioritățile”, spune tenorul grec. Pe 20 aprilie, tenorul Mario Frangoulis cântă pentru prima dată în România la Sala Palatului alături de Orchestra Simfonică București sub bagheta dirijorului grec Stathis Soulis. Invitată specială: soprana Cellia Costea.
2019-04-03

Basistul Marcus Miller (US), vocalista Judith Hill (US), trupele Ghost-Note (US) și Delvon Lamarr Organ Trio (US) sunt capetele de afiș ale celei de-a șaptea ediții Jazz in the Park, care va avea loc în 4-7 iulie 2019, în Parcul Central din Cluj-Napoca. Alte 16 nume completează lista artiștilor care vor urca pe scenele Jazz in the Park, într-o călătorie incredibilă prin diferite stiluri muzicale, de la contemporary jazz, jazz fusion, smooth jazz la groove, alternative/indie, pop-funk și neo-soul.
2019-04-02

În perioada 6 - 12 aprilie 2019 se va desfășura ediția a treisprezecea a Festivalului Cluj Modern ce se întâlnește în mod fericit cu un moment aniversar marcant în istoria Academiei de Muzică clujene: împlinirea a 100 de ani de existență și va include o serie de opt concerte.
2019-03-29

În perioada 31 martie - 3 aprilie 2019, se va desfășura ediția a IX-a a turneului Duelul viorilor, susținut de violoniștii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru împreună cu pianistul Horia Mihail. Recitalurile vor avea loc în orașele Alba Iulia, Oradea, Cluj Napoca şi Bistriţa.
2019-03-25

În perioada 28 - 30 martie va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente academice ale anului: Conferința European Platform for Artistic Research in Music (EPARM). Aceasta este găzduită de Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și organizată în parteneriat cu Association Européenne des Conservatoires, Académies de Musique et Musikhochschulen din Bruxelles (AEC). Pe parcursul celor 3 zile dedicate evenimentului sunt așteptați să participe numeroși artiști interpreți și cercetători, exponenți ai instituțiilor de profil din Europa.
2019-03-21

În perioada 31 martie – 8 aprilie 2019, doi dintre cei mai importanţi şi apreciaţi muzicieni români, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi chitaristul Costin Soare, vor desfăşura un turneu inedit intitulat „Românesc 100%”.
2019-03-19

ANUNȚ Festivalul George Enescu: Am fost informați de faptul că bilete la concertele din cadrul Festivalului “George Enescu” ediția 2019 sunt puse în vânzare pe un site care nu are nici o formulă de parteneriat cu Festivalul sau cu partenerii oficiali de ticketing, Eventim. Vă rugăm să achiziționați bilete numai din sursele oficiale: www.eventim.ro, magazinele partenere Eventim: Telekom, Orange, Vodafone, Diverta, Librăriile Humanitas și Cărturești, Carrefour și stațiile OMV) și la punctele de lucru Eventim din București (Bdul I.C.Bratianu, Nr.6 din Cinema PRO) și Cluj-Napoca (Str. Alexandru Vaida-Voevod, Nr.53 B din Iulius Mall), casieriile UPC din București și Cluj-Napoca și site-ul www.festivalenescu.ro.
2019-03-18

Mâine, 6 martie, la ora 12.00, vor fi puse în vânzare biletele individuale pentru concertele din cadrul Festivalului Internațional George Enescu, ediția 2019. Vânzarea biletelor se va face online, prin intermediul www.eventim.ro, dar și în rețeaua de magazine Eventim (Telekom, Orange, Vodafone, Diverta, Librăriile Humanitas și Cărturești, Carrefour și stațiile OMV) și la punctele de lucru Eventim din București (Bdul I. C. Brătianu, Nr.6 din Cinema PRO) și Cluj-Napoca (Str. Alexandru Vaida-Voevod, Nr.53 B din Iulius Mall), casieriile UPC din București și Cluj-Napoca.
2019-03-05

Pagina 1 din 29 | Înainte

#


articole icon

Articole muzică clasică


Festivalul „Săptămâna Internațională a Muzicii Noi” – Bucureşti, 2019
Ediția din 2019 a festivalului ”Săptămâna Internațională a Muzicii Noi” (19-26 mai) va pune accentul pe muzica franceză contemporană și pe promovarea tinerilor interpreți și compozitori români. Organizatorilor tradiționali precum Ministerul Culturii și Identității Naționale, Uniunea Compozitorilor    Mai mult...
Autor:


Ediția 2019 a Festivalului Internațional George Enescu :: ajunge în 11 orașe din România
Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestr    Mai mult...
Autor:


Citiţi şi alte articole muzică clasică